Το Κέικ της Ζέβρας

Υλικά

4 αυγά
 1 ποτήρι ζάχαρη
 250 γραμμάρια γιαούρτι
 1,5 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
 2 κουταλιές κακάο
 100 γραμμάρια λιωμένου βουτύρου
 Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Πρώτα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και  το αλάτι.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι,το γιαούρτι και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ανακατεύουμε τη ζύμη με σύρμα ή κουτάλι.
Χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και ρίχνουμε το κακάο στο ένα από τα μέρη.
Στη συνέχεια σε φόρμα λαδωμένη με βούτυρο, ρίχνουμε  εναλλάξ μια απο το λευκό και μια απο το σοκολατένιο μείγμα και σχηματίζουμε ομόκεντρους κύκλους. 
Με μια οδοντογλυφίδα  κάνουμε το σχέδιο  πιάνοντας  απο τα μέσα προς τα έξω.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Το κέικ μας είναι έτοιμο!!!!!!!!
Πολύ αρωματικό και όμορφο!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Subscribe to recipe’s youtube channel here
Προηγούμενο άρθροΓεμιστά μανιτάρια με κιμά και μπρόκολο
Επόμενο άρθροΦανταστικά μπισκότα με κανέλα και καρύδι για το τσάι ή τον καφέ σας