Το Καλύτερο Κέικ Μήλου

Συστατικά:

200γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 405)
15g μπεικιν παουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125 γρ. Βούτυρο (μαλακό)
160g ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά (μεγάλα)
50ml κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα μήλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη , βανίλια για να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε ξανά καλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε τους πυρήνες και το κόβουμε σε κυβάκια.
Σ ένα μπολ προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου , αλεύρι, αλάτι , μπεικιν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ξηρό μείγμα μέσα στο υγρό και ανακατεύουμε με μία μαριζ απο κάτω προς τ επάνω
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος περιπου 22-25 εκ .
Κόψτε σε φέτες τα υπόλοιπα μήλα και στρώστε τα από πάνω.

Σε ένα μπολάκι αναμείξτε ζάχαρη με κανελα και πασπαλίστε τα μήλα από πάνω

Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά και Θερμοκρασία ψησίματος: 175 βαθμούς Κελσίου

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖύμη γεμιστή με ζαμπόν και τυρί
Επόμενο άρθροΑρωματικό και νόστιμο Ρωσικό Κέικ