Χασαπούρι

Υλικά

Γάλα 400 ml (2 ποτήρια)
Νερό 200 γρ.
Μαγιά ξερή 10 γρ.
Αλεύρι 1 κιλό (5 φλιτζάνια)
Ζάχαρη 10 γρ. (1 κουταλιά της σούπας)
Αλάτι 10 γρ. (1 κουταλιά της σούπας)
Φυτικό λάδι 80 γρ. (3 κουταλιές της σούπας)
Βούτυρο 30 γρ.
1 Αυγό

Γέμιση

τυρί φέτα 400 γρ.
τυρί μοτσαρέλα ελαφρά αλατισμένη 300 γρ.
τυρί σουλουγκούνι 300-350 γρ
1 αυγό
20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε και τη μαγιά. Ανακατεύουμε ξανά.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Όταν περάσουν τα 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το αλάτι,το λάδι,το αυγό και το αλεύρι σταδιακά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα αρχικά και μετά με το χέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το βούτυρο.Το λιώνουμε μέσα στη ζύμη.
Η ζύμη πρέπει να ναι πολύ μαλακιά δεν πειράζει αν κολλάει στο χέρι μας.Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
Τρίβουμε τα τυριά.Τα βάζουμε σένα μπολ. Ρίχνουμε το αυγό, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε τη ζύμη απ το μπολ. Ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει στα χέρια μας.

Την κόβουμε σε 4 μέρη. Ζυμώνουμε λίγο το κάθε κομμάτι και του δίνουμε σχήμα μπάλας. Τα σκεπάζουμε και τ αφήνουμε 10 λεπτά.
Στη συνέχεια κάθε κομμάτι το πατάμε με τα δάχτυλα μας ν ανοίξει.Τοποθετούμε στο κέντρο μέρος απ τα τυριά.
Κλείνουμε τη ζύμη πιάνοντας τις άκρες σαν πουγκί. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί 3-4 λεπτά και κάνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα άλλα κομμάτια της ζύμης.
Τα αλευρώνουμε και τα πατάμε με τα χέρια μας να τα πλατύνουμε λίγο και συνεχίζουμε με τον πλάστη.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε το ένα κομμάτι.Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Αν θέλουμε βάζουμε και κομμάτια τυρί σουλουγκούνι.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 ° C για 8-10 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!!!!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο γλυκό του κουταλιού “ΚουμΚουάτ”
Επόμενο άρθροΤυροπατάτα ψημένη στο τηγάνι | Χωρίς φούρνο, χωρίς μαγιά, χωρίς αυγό