Αποξηραμένα σύκα μαλακά σαν γλυκάκι

Αποφάσισα να δοκιμάσω τη συνταγή μία πολυ καλης φίλης και μου άρεσε πολύ

Υλικά

70 τεμ. Σύκα.
1 κιλό ζάχαρη
1 κουπα νερό

Εκτέλεση

Κόβω τα κοτσάνια και τα πλένω. Βάζω την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
Βάζω μετά μέσα τα σύκα και αφήνω τα σύκα να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα βγάζω τριπυτή κατσαρόλα να στραγγίσουν καλα. Τα πιεζω ελαφρά και τα τακτοποιώ στο στο φούρνο να στεγνωσουν μέχρι να αρχίσουν να μην κολλάνε (στους 70 βαθμούς).
Όταν στεγνώσουν τα βγάζω όσο είναι ακόμα ζεστά σε κάποιο δοχείο να κρυώσουν.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου με τυρί
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα…μια συνταγή στην οποία θα φτιάξετε ξανά και ξανά.