Κεκάκι με καρύδι 

Φτιαγμένο με βάση το παντεσπάνι με βούτυρο. Η ζύμη αποδεικνύεται – αέρινη, τρυφερή και ζουμερή. Παρασκευάζεται γρήγορα και είναι απλά αδύνατον να μην πετύχει.

Συστατικά:

Αλεύρι – 250 g
Ζάχαρη – 200 γρ.,
βανίλια Ζάχαρης – 15 γρ
Βούτυρο – 200 g
Αυγά – 5
Μπέικιν πάουντερ – 10 g,
πρέζα αλάτι
Ρούμι – 2 κουταλιές της σούπας, ή εκχυλισμα ρούμι – 1 κουτ
Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι
Επιπροσθέτως:
Καρύδια – 150 g

Παρασκευή:

Τρίβουμε τα καρύδια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ετοιμάστε ένα ταψί (25 × 37 εκ.), καλύψτε με χαρτί.
Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Λιώστε το βούτυρο, τη ζάχαρη – 150 g, τη βανίλια ζάχαρης, μια πρέζα αλάτι, χτυπήστε
μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε έναν κρόκο αυγού, χτυπώντας συνεχώς. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη (τα υπόλοιπα 50 γρ.).

Τα χτυπημένα ασπράδια προστίθενται στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία. Η τελική ζύμη απλώνεται σε ταψί και ισιώνεται προσεκτικά. Ρίχνουμε τους ψιλοκομμένους
ξηρούς καρπούς. Ψήστε περίπου. 25-30 λεπτά Μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη. Κόψτε ένα στρογγυλό κόψιμο σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με ζύμη Γιαουρτιού….πολύ αφράτη
Επόμενο άρθροΣούπερ αφράτο και νόστιμο κέικ με γέμιση κακάο και καρύδα