Τυρολουκουμάδες με γέμιση ανθότυρου

Αυτοί οι τυρολουκουμάδες με γέμιση ανθότυρου είναι απλά μαγευτικοί! Η ζύμη είναι αφράτη και τραγανή, ενώ η γέμιση από ανθότυρο λιώνει στο στόμα.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής:

  • Εύκολη: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη να την ακολουθήσετε, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.
  • Γρήγορη: Μπορείτε να φτιάξετε τυρολουκουμάδες σε λιγότερο από 30 λεπτά.
  • Νόστιμη: Η γεύση είναι πλούσια και γευστική, με την τέλεια ισορροπία αλμυρού και γλυκού.
  • Ευέλικτη: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά στη γέμιση, όπως μυρωδικά ή μπαχαρικά.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ ή για ένα ελαφρύ γεύμα.

Μερικές συμβουλές για τέλειους τυρολουκουμάδες:

  • Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι αρκετά ζεστό πριν ρίξετε τους τυρολουκουμάδες.
  • Μην τους τηγανίσετε για πολύ ώρα, αλλιώς θα καούν.
  • Μπορείτε να τους σερβίρετε ακόμη και με μέλι ή σιρόπι.

Υλικά

για την ζύμη:

200 γραμμάρια ανθότυρο
130 γραμμάρια αλεύρι
1 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ρούμι (ή κονιάκ, λικέρ, limoncello,χυμό πορτοκάλι…)
1/2 φακελάκι baking powder

για την κρέμα τυριου:

250 γραμμάρια ανθότυρο
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας γάλα

Για το τηγάνισμα:

Ηλιέλαιο

Για το γαρνίρισμα:
Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για την κρέμα τυριού:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ανθότυρο με την ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήστε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για την ζύμη:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ανθότυρο με το αυγό, την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ρούμι και το baking powder.
Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Σε μια φριτέζα ή σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο στους 170°C.
Πάρτε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάστε τα σε μπαλάκια.
Με το δάχτυλό σας, κάντε μια τρύπα στο κέντρο κάθε μπαλάκι.
Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα τυριού.
Γεμίστε τα μπαλάκια ζύμης με την κρέμα.

Κλείστε καλά τα μπαλάκια για να μην βγει η κρέμα κατά το τηγάνισμα.
Ρίξτε τα μπαλάκια στο καυτό λάδι και τηγανίστε τα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Βγάλτε τα τυρολουκουμαδακια από το λάδι και αφήστε τα να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Αχνίστε τα με ζάχαρη άχνη ή κρυσταλικη.
Σερβίρετε τα ζεστά ή κρύα.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή ξύσμα λεμονιού.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με χυμό πορτοκαλιού.
Μπορείτε να γαρνίρετε τα με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρολουκουμάδες!

Τυρολουμουμάδες

Ποιος δεν θυμάται τους τυρολουκουμάδες της γιαγιάς; Ζεστοί, αφράτοι, μελωμένοι, και γεμάτοι με τυρί, ήταν πάντα η αγαπημένη μας λιχουδιά.

Η γεύση τους:

  • Η πρώτη μπουκιά ξυπνάει μια πλημμύρα από γλυκές αναμνήσεις.
  • Κάθε μπουκιά είναι μια μικρή απόλαυση που μας κάνει να νοσταλγούμε τα παιδικά μας χρόνια.

Η εμπειρία:

  • Φτιάχνονταν με αγάπη και φροντίδα από τα χέρια της γιαγιάς.
  • Ήταν η τέλεια λιχουδιά για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό τραπέζι μέχρι μια βόλτα στο πανηγύρι.
  • Συνδυάζονταν άψογα με ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο ή ένα ποτήρι δροσερό γάλα.

Συνοψίζοντας:

  • Οι τυρολουκουμάδες της γιαγιάς είναι μια γλυκιά ανάμνηση που μας συντροφεύει για πάντα.
  • Είναι μια λιχουδιά που ξεπερνάει τον χρόνο και μας ταξιδεύει σε όμορφες παιδικές στιγμές.
  • Αξίζει να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη συνταγή και να την μοιραστούμε με τις επόμενες γενιές.

Γιατί να τους δοκιμάσετε:

  • Είναι μια αυθεντική ελληνική συνταγή.
  • Φτιάχνονται με απλά υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας.
  • Είναι εύκολοι στην παρασκευή τους.
  • Είναι μια γευστική και θρεπτική λιχουδιά που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Είτε θέλετε να ξυπνήσετε μια γλυκιά ανάμνηση, είτε απλά να απολαύσετε μια νόστιμη λιχουδιά, οι τυρολουκουμάδες της γιαγιάς είναι η τέλεια επιλογή.

Υλικά:

1 κουπα αλεύρι (κοσκινισμένο)
1-2 αυγά (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (πλήρες)
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
τυρί φέτα
Σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το αυγό, το αλάτι, τη ζάχαρη , και προσθέτουμε το γιαούρτι με τη σόδα που προηγουμενος τα εχουμε αναμίξει και αφήσει  να σιγοβράσουν για ένα λεπτό. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και παχύ σαν μείγμα κέικ. Βάζουμε το τυρί πολυ καλα τριμμένο και ανακατευουμε πολύ καλά στο μείγμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, τουλάχιστον 2 δάχτυλα και βάζουμε με μια κουταλιά του μείγματος, όχι ένα
γεμάτο κουτάλι, διότι διογκώνονται, αλλά και να τηγανίζονται καλύτερα.
Φάτε με μαρμελάδα, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή ακριβώς έτσι.
Δοκιμαστε είναι πολυ νόστιμοι! 😘

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠλούσιο Σοκολατένιο Κέικ
Επόμενο άρθροΧειροποίητο Ψωμί με Σιμιγδάλι