Το Κεμπάπ του Σουλτάνου

Απαραίτητα Υλικά

Φύλλα πίτας 8 τεμ
κρέας κοτόπουλου – 500 g ζαμπόν
καρότα – 1 τεμ.
κρεμμύδι – 2 κεφάλια
πουρέ ντομάτας – 2 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη 1 πρέζα
αλάτι
κυμινο
πιπερι
μαιντανος

Για τη σάλτσα Bechamel
βούτυρο 50 g
λάδι – 2 κουταλιές της σούπας
αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
φρέσκο γάλα 250 ml
Νερό 100ml
αλάτι
κίτρινο τυρί – 200 γραμμάρια τριμμένα

Προετοιμασία του σουλτάνου κεμπάπ

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα καρότα
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με λίγο νερό ώστε να μην κολλήσει και μαγειρέψτε για λίγο Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο, ανακατεύουμε μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και αφαιρούμε τη γέμιση από τη φωτιά

Η σάλτσα ετοιμάζεται Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα κατάλληλο κατσαρολάκι. Ριχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να το τηγανίσουμε ελαφρά, ρίχνουμε το γάλα και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει αλατίστε και έτοιμο
Τοποθετήστε 2 φύλλα σε ένα μπολ να κρέμονται στις πλευρές ελεύθερα. Γεμίστε με μερική από τα γέμιση και τα άκρα ενώνονται στην κορυφή να γίνει μία μπάλα.

Βάλτε την πάλα σε ένα λαδωμένο ταψί – πυρεξ.

Αυτό επαναλαμβάνεται 3 ακόμη φορές. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπάλες και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένο κίτρινο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο από τα Χωριά της Ροδόπης
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια πατάτας με πράσα αποξηραμένες πιπεριες και τυρί