Κέικ με Θυμάρι και Λεμόνι

Υλικά:

200 γρ βούτυρο (3/4 φλιτζάνι + 1 κ.γ.)
200 γρ ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι συν 2 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλή ζάχαρη)
4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
100 g απλό αλεύρι (3/4 φλιτζάνι συν 3 κσ)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα (1 φλιτζάνι συν 3 κσ)
ψιλοτριμμένο ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι φρέσκο ​​θυμάρι

Για να γλασάρουμε:
4 κσ ζάχαρη άχνη
το χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
2 κσ νερό
1/2 κουταλάκι φρέσκο ​​θυμάρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160*C. Στρώστε μια φόρμα με χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε το χαρτί. Αφήνω στην άκρη.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και μετά ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα.

Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Βάλτε την ζάχαρη σε ένα μπολ και τρίψτε μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι. Ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε με το βούτυρο.
Χτυπάμε μέσα ένα ένα τα αυγά. Αν το το μείγμα αρχίζει να σβολιάζει προσθέτουμε 1 κσ από το μείγμα του αλευριού. Αφού χτυπήθηκαν ολα τα αυγά, ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
Με ένα κουτάλι ρίξτε το μείγμα μέσα στην έτοιμη φόρμα ψησίματος.
Ψήνετε για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά και οταν το πιεσουμε με το δαχτυλο επανερχετε.
Αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε μια σχάρα.

Για το γλάσσο
Χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού, το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα για να
διαλύσουμε τη ζάχαρη. Ρίξτε μέσα τα φύλλα θυμαριού. Τρυπήστε την επιφάνεια του ψήνουμε το κέικ με ένα σουβλάκι και μετά απλώνουμε με κουτάλι το σιρόπι από πάνω αφήνοντάς το να μουλιάσει.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες Χανίων – Οι Σιροπιαστοί
Επόμενο άρθροΛαδοκούλουρα με την πιο απολαυστική υφή χάρη στη σόδα και το αμύγδαλο.