Φωλιές κιμά με κρεμώδη μανιτάρια

Συστατικά:

Κιμάς – 600 g
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Σκόρδο – 1-2 σκελίδες
Αυγό – 1 τεμ.
Μανινταρια Champignons – 300 g
τυρί κρέμα – 200 g
Σκληρό κιτρινο τυρί – 100 g
Ντομάτα – 1-2 τεμ.
Αλάτι – για γεύση
Πιπέρι – για γεύση
Μαγιονέζα – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Ετοιμάστε όλα τα απαραίτητα υλικά.
2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τηγανίζουμε σε φυτικό λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Αλάτι για γεύση.
3. Προσθέστε τυρί κρέμα, ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.


4. Ανακατεύουμε τον κιμά με ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ή ψιλοκομμένο σε πολυμίξερ), σκόρδο περασμένο από την πρέσα, αυγό, αλάτι και πιπέρι .Ανακατέψτε τα πάντα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5. Πλάθουμε τις φωλιες από τον κιμά, κάνουμε μια εσοχή στη μέση για να μοιάζει με φωλιά. Σε κάθε εσοχή βάζουμε μια κρεμώδη γέμιση μανιταριών.


6. Ρίξτε από πάνω φέτες ντομάτας.


7. Αλείφουμε ελαφρά με μαγιονέζα.

8. Βάζουμε από πάνω τυρί κιτρινο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.

Καλύπτουμε το ταψι με τις φωλιές κρέατος με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά (θερμοκρασία 180ºC).
Αν φοβάστε ότι το τυρί θα καεί, τότε πασπαλίστε το στο πιάτο μόνο 10-15 λεπτά πριν είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα γιαουρτιού και κακάο.
Επόμενο άρθροΚοτοπιτάκια ή αλλιώς Σάμσα(ανατολίτικες πίτες με κρέας)- μία υπέροχη συνταγή με κοτοπουλο και σφολιάτα