Το περίφημο ελληνικό σαγανάκι.

Το υπέροχο ορεκτικό, ένα γλυκό και αλμυρό μείγμα.
Τυρί τυλιγμένο σε φύλλο κρούστα, ψημένο στο φούρνο, πασπαλισμένο με σουσάμι και περιχυμένο με μέλι.
🌹 Τυρί ψητό με μέλι🌹 /Σαγανακι/

Υλικά

6 φύλλα κρούστας
150 gr Γραβιέρα Αμφιλοχίας x 3
4 κουταλιές σούπας σουσάμι
150 γρ λιωμένο αγελαδινο βουτυρο
Μέλι (θυμαρίσιο)
Κανέλα
Ελαιόλαδο

Εκτελεση

Κόβουμε το τυρί σε πλακάκια 10×8 εκ. και πάχος 1 εκ.
Απλώνουμε μια κρούστα για πίτα. Το αλείφουμε με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο. Τοποθετούμε από πάνω μια δεύτερη κρούστα πίτας.
Στο κάτω άκρο, τοποθετούμε μια πλάκα τυρί. Τυλίγουμε το τυρί με το φύλλο ως συσκευασία.

Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε από πάνω αγελαδινό βούτυρο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε με μέλι.
Και αν αυτό δεν είναι νόστιμο, είναι πεντανόστιμο 😂.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Лесно и вкусно с Катя

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας
Επόμενο άρθροΓλυκές πίτες τυλιχτές…Μια απλή συνταγή για κέρασμα με τον καφέ