Συστατικά

150 γραμμάρια φακές 
1 μικρό καρότο
1/2 πράσινο πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες πολύ ώριμες ντομάτες περίπου 600 γραμμάρια
3 κλωναράκια σέλινου
1 ξηρό φύλλο δάφνης

Οδηγίες
Γεμίστε μισή κατσαρόλα με νερό και βράστε.
Βράζετε τις φακές για 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και στραγγίστε τις φακές σε ένα στραγγιστήρι.
Κόψτε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν σάλτσα και Αφήστε στην άκρη.
Κόψτε το καρότο, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε σε έναν μπλέντερ μαζί με τις σκελίδες σκόρδου. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια ομαλή πάστα.
Σε μία μεσαία κατσαρόλα κάψτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε την πάστα  και μαγειρέψτε για ένα λεπτό ή δύο. Ενώ ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας μαζί με ένα λίτρο νερού.

Ακολουθήστε το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε το φύλλο δάφνης, τις υπόλοιπες 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σέλινο ψιλοκομμένο.
Μόλις η σούπα αρχίσει να βράζει, προσθέστε τις φακές και μειώστε τη φωτιά στη μέση. Σιγουρευτείτε μέχρι να μαγειρευτούν οι φακές (ο χρόνος εξαρτάται από την ποικιλία των φακών). Συνήθως διαρκεί περίπου 40 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά μόλις μαγειρευτούν οι φακές και πήξει η σούπα.

Προηγούμενο άρθροΗ Φασολάδα με συνταγή από τις Πρέσπες
Επόμενο άρθροΗ Συνταγή των 3 λεπτών που θα αγαπήσετε