Δείτε Επίσης: Αφράτο γλυκό ψυγείου λεμόνι | @Κέικ Μοσχολέμονο..για τα καλοκαιρινά απογεύματα

Κυπριακό επιδόρπιο

Υλικα

1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1/2 λεμόνι
Και πάλι λίγο σκόνη βανίλιας

Εκτέλεση

Αναμίξετε όλα τα συστατικά ξηρά και υγρά και χτυπήστε καλά αδειάστε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη φόρμα και βάλτε στο φούρνο μέχρι να γίνει περίπου 1 ώρα

Συνεχίζουμε με το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί  για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Μόλις ψηθεί το Κέικ το τρυπάμε με ένα μαχαίρι και σιροπιάζουμε χλιαρό κέικ με ζεστό σιρόπι, κουταλιά – κουταλιά να πάει παντού.

Τόσο απλό

Δείτε Επίσης: Αφράτο γλυκό ψυγείου λεμόνι | @Κέικ Μοσχολέμονο..για τα καλοκαιρινά απογεύματα
Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια κουρού με 3 τυριά
Επόμενο άρθροΔροσερή σαλάτα κοτόπουλο