Μοσχαρίσια μάγουλα με παπαρδέλες

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα ή μοσχάρι για κατσαρόλα
500γρ. παπαρδέλες
400γρ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
500ml ζωμό βοδινού
1 κρεμμύδι (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
2 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες)
1 φύλλο δάφνης
1 χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Μαύρο πιπέρι & κοκκινο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι από τις δύο πλευρές και το σοτάρουμε. Μόλις ροδίσει, το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε στην άκρη.

Στο άδειο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν στις άκρες.
Ξαναρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί για να ντεγκλασάρουμε το τηγάνι, δηλαδή ξύνουμε τους στερεοποιημένους χυμούς, διαλύοντάς τους με το κρασί. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό βοδινού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.

Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα(χωρις πλαστικά μέρη) και τα σκεπάζουμε με το καπάκι, φροντίζοντας να μην την κλείσει τελείως, για να φεύγει ο ατμός. Τοποθετούμε την κατσαρόλαστο φούρνο για 3 ½ με 4 ώρες μέχρι το κρέας να γίνει πολύ μαλακό και η σάλτσα πηχτή. Στις 2 ώρες περίπου ελέγχουμε την ποσότητα του νερού και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Μαγειρεύουμε τις παπαρδέλες μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Για το σερβίρισμα:
Ρίχνουμε όση σάλτσα θέλουμε στο κέντρο του πιάτου και βάζουμε από πάνω τις παπαρδέλες. Προσθέτουμε το κρέας (κομμένο σε κομματάκια) μέσα στη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομένο σχοινόπρασο. Διακοσμουμε με ντοματίνια και κόκκινο πιπέρι 

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα του Καίσαρα
Επόμενο άρθροΧορινή Τηγανιά λεμονάτη με πιπεριές