Κοτόπουλο με λαχανικά και πατάτες

Υλικά

2 κρεμμύδια.
3 σκελίδες σκόρδο.
1 καρότο.
4 φρέσκες πράσινες πιπεριές.
1 ματσακι άνηθο.
250 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου.
2 κουταλιά της σούπας μαγειρικό λάδι, 24 ml.
2,5 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας, 65 γραμμ.
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι, 8 γραμμ.
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά 2 γραμμ.
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, τζίντζερ,
1/2 κουταλιά της σούπας μπουκοβο.
2,5 κλασικά ποτήρια νερό. 500 γραμμάρια.

Εκτέλεση

θα σας δείξω μία παραδοσιακή συνταγή από τη μεσογειακή κουζίνα
Ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες το καρότο καθαρίζουμε τις πιπερίτσες από τα σπόρια και τις κόβουμε σε κομματάκια, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα βάζουμε όλα στην άκρη σε πιατο.
Τέλος κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με μία κουταλιά λάδι και βάζουμε μέσα τις πατάτες ολόκληρες και τις τηγανίζουμε να πάρουν ελαφρύ χρώμα εξωτερικά και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και φήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου εξωτερικα να ασπρισουν και μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε και αυτά σε ένα πιάτο.

Μετά προσθέτουμε μες στο τηγάνι το κρεμμύδι τα καρότα και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στη συνέχεια ρίχνουμε και την πράσινη πιπεριά την σάλτσα ντομάτας μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά μας και να γίνει μία ωραία σάλτσα μετά πάνω από τη σάλτσα αυτή προσθέτουμε τα κομμάτια του
κοτόπουλου στο κέντρο και γύρω-γύρω τις πατάτες. Ρίχνουμε αλάτι κουρκουμά μαύρο πιπέρι τζίντζερ το μπούκοβο

προσθέτουμε το νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας μετά από λίγο ρίχνουμε και τον άνηθο από πάνω ξανά σκεπάζουμε και σταδιακά ελέγχουμε με το πιρούνι τις πατάτες εάν έχουν
μαγειρευτεί. Συνεχίζουμε μέχρι το φαγητό μας να μείνει με τη σάλτσα του και είναι έτοιμο να σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα…συνταγή από μια γιαγιά στα χωριά της Καρδίτσας
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με κιμά και δυόσμο