Φτιάξτε το ποιο πετυχημένο φύλλο για πίτες και πιτακια

Υλικά

500 αλεύρι για φύλλο (για φύλλα)
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ξύδι ή ρακί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml νερό η 180 γραμ.νερο
Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη η ζύμη ,και για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλευρι , αλάτι, ξύδι, λάδι, νερό σταδιακά και ανακατεύουμε
Μόλις πάρει υφή ζύμης ζυμώνουμε με το χέρι.
Αρχίζουμε σιγά σιγά και προσθέτουμε αλεύρι και ζυμώνουμε 5 λεπτά
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε την ζύμη και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για λίγο ακόμη να μην κολλάει αλλά να είναι μαλακή. (όχι πολύ αλευρι να γίνει σκληρή)
Τη σκεπάζουμε για μισή ώρα και την αφήνουμε στην άκρη.
Αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο μας και παίρνουμε τόση ζύμη όσο μεγάλα είναι τα πιτάκια που θέλουμε να κάνουμε

Κάντε ότι θέλετε πιτακια στο τηγάνι – πίτεςτυροπιτάκια στο φούρνο

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνα – Πατάτα όγκρατεν με φέτα και μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροMαλακοί και Ζουμεροί κεφτέδες κοτόπουλου…νόστιμοι όπως ποτέ άλλοτε