Οι πιτούλες του Μπάρμπα-Γιάννη

Απαιτούνται συστατικά:

2 αυγα
250 ml γιαούρτι κεφίρ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 γρ. Αλεύρι
1 φακ μπεικιν πουντερ

Περίπου 50 ml λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, μετα ρίχνουμε και το γιαούρτι κεφιρ και το αλάτι και
τα χτυπάμε όλα μαζί.
Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ ρίχνουμε και το μπεικιν ανακατεύουμε
μέχρι να πάρουμε μία υφή ζύμης και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια ενώ προσθέτουμε και το
υπόλοιπο αλευρι ζυμώνουμε πάνω στο παγκο μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Σχηματίζουμε ένα ρολό και τον χωρίσουμε σε 10 κομμάτια.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπάλες.
Παιρνουμε μία μία τις μπάλες ζύμης και τις ανοίγουμε σε πιτούλες.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το λάδι και απλώνουμε μέσα μία τις πιτούλες
να ψηθούν και από τις δύο πλευρές ενώ εάν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λαδάκι.

Είναι υπέροχες και συνοδεύουν τα πάντα

 

Προηγούμενο άρθροΡυζόγαλο βανίλια
Επόμενο άρθροΜία συνταγή που έχει επιτυχία από την πρώτη φορά…χωρίς αυγά