Σαμαλι με μαστίχα

Υλικά

Μισο κιλό σιμιγδαλι ψιλο
Μισο κιλο σιμιγδαλι χοντρο
Μισο κιλο ζαχαρη
5 κοκους μαστιχα σε σκονη
1 κουταλακι μπεκιν
1 κουταλακι σοδα
1 εβαπορε γαλα και στο ιδιο κουτι μετράμε 1 νερο
300 γραμ γιαουρτι στραγκιστο αραιωμενο με λιγο νερο

Σιρόπι
1 & 1/2 κιλο ζαχαρη
φλουδα λεμονιου
3 μεγαλα ποτηρια νερο και
χυμο απο 1 λεμονι

Εκτέλεση

Τα χτυπαμε όλα με την σειρά με ενα σύρμα. Φροντίζουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να διαλυθεί το σιμιγδάλι χωρίς να κάνει κόμπους.
Βουτυρώνουμε καλά το ταψί .
Αδειάζουμε το σάμαλι στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του.
Το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά και να φουσκώσει καλά το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Θα ψήσουμε στις αντιστάσεις στους 180°C, στην κάτω σχάρα πανω κατω περιπου 3 τεταρτα της ωρας αναλογα το φουρνο να ξανθισει αρκετα

για το Σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμόνι, το χυμό από λεμόνι.
Βράζουμε το σιρόπι για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να γίνει παχύ.
Το διατηρούμε ζεστό και βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο.
Έτσι όπως είναι ζεστό το γλυκό, το χαράζουμε γρήγορα σε κομμάτια βρέχοντας κάθε φορά ,το μαχαίρι σε καυτό νερό για να μην χαλάσει η επιφάνεια του σάμαλι.
Το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι λίγο-λίγο, θα το απορροφήσει όλο.
Αφήνουμε το σάμαλι να σταθεί μια νύχτα και να κρυώσει τελείως.
Εγω το χωρισα σε 2 ταψακια γιατι δεν το θελω χοντρο

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Olympia Agapiadou

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ξηρους καρπούς…υπέροχο αφράτο, αρωματικό και νόστιμο κέικ.
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας