Αφράτο Κέικ Βουτύρου

Συστατικά:
Ανάλατο βούτυρο – 250 γρ. / 1 ​​φλιτζάνι
Ψιλή Ζάχαρη 200 γρ. / 1 ​​φλιτζάνι [αν θέλετε να προσθέσετε άλλα 20-30 γρ)
Αυγά 5
Αλεύρι κέικ / αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 230 gr
Μπεικιν παουντερ- 1/2 κουταλιού
Γάλα – 50 γρ
Εκχύλισμα βανίλιας – 1 κουτ

Συνταγή κέικ βουτύρου:

Πρώτα απ ‘όλα φούρνο προθερμένω το φούρνο στους 160 ° C.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα
για 2 λεπτά μέχρι να εξαφανιστεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αυξάνεται σε μέτρια ταχύτητα και αναμειγνύεται για 15 λεπτά.
Ένα από τα κλειδιά για αυτό το κέικ βουτύρου, είναι ότι αυτά τα 2 συστατικά
πρέπει να αναμειγνύονται καλά.

Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου το βούτυρο είναι λευκό, ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέστε τα αυγά, ένα προς ένα. Ανακατέψτε μέχρι να εξαφανιστεί το κίτριν απο τα αυγά.
Προσθέστε με το κουτάλι τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά.
Αυτό είναι ένα άλλο κλειδί για να κάνετε καλό κέικ βουτύρου.
Προσθέστε το γάλα καιτο εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίστε την ανάμειξη για άλλα 3-5
λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνετε στους 160 ° C για 55-60 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει το κέικ για περίπου 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να κόψετε
και να σερβίρετε το κέικ.
Ένα ακόμα σημαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ χειρός, αν δεν έχετε
ένα μεγάλο μίξερ.


Γλυκό του Κουταλιού Κεράσι

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά πετροκέρασα μεγάλα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
χυμός λεμονιού
ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια τους ενώ με κάποιο λεπτό εργαλείο αφαιρούμε προσεκτικά ,χωρίς να τραυματίζουμε τα φρούτα, το κουκούτσι τους.
Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια εναλλάξ με τη ζάχαρη προσθέτουμε το ζουμί τους (από το καθάρισμα) και αφήνουμε σκεπασμένα στην κατσαρόλα για ένα βράδυ.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν ξαφρίζουμε (προσεκτικά να μη χυθεί έξω).
Μετά από 15 λεπτά σταματάμε το βράσιμο και αφήνουμε πάλι 24 ώρες.(σκεπάζουμε με πετσέτα όχι με καπάκι κατσαρόλας.)
Την επομένη αφαιρούμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέροντάς τα σε άλλο σκεύος και δένουμε το σιρόπι.
Μόλις έχει δέσει το σιρόπι, ξαναρίχνουμε τα κεράσια και τα αμύγδαλα (προαιρετικά) καθώς και το χυμό λεμονιού.
Μόλις πάρει μια δυνατή βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να ρουφήξουν τα κεράσια μέσα στο σιρόπι.

Προηγούμενο άρθροΠίτα λαχανικών με γιαούρτι και φέτα
Επόμενο άρθροΨωμί καλαμποκιού χωρίς μαγιά, στο τραπέζι σας σε 20 λεπτά