Κέικ με καραμελωμένο ζαχαρούχο (Dulce de Leche)

Υλικά

Φορμα κέικ 24 cm:

Βάση:

3 αυγά
150 g ζάχαρης
180 γρ αλεσμένα καρύδια
20 γραμμάρια τριμμένη φρυγανια
1 βανίλια

κρέμα:
1 κουτί καραμελωμένου ζαχαρουχο γάλακτος (Dulce de Lache)
1 κουτ υγρή κρέμα γάλακτος
βανίλια

Γλάσσο:
100 g υγρή κρέμα
100 g φυσικής σοκολάτας
20 g βούτυρο
ζαχαρωμένα ή καραμελωμένα ολόκληρα καρύδια για διακόσμηση
σταφίδες για διακόσμηση

Παρασκευή:

* Για την βάση, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια. Καθώς
σκληραίνουν, προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας να κτυπά μέχρι να επιτευχθούν μαλακές κορυφές. Ανακατέψτε τα καρύδια με τη βανίλια και τις φρυγανιές. Αρχίστε να προσθέτετε στους κρόκους τα καρύδια και τα χτυπημένα ασπράδια αυγών, εναλλάσσοντάς τα. Ρίχνουμε τη ζύμη σε ένα δοχείο κέικ καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 * για περίπου 20-25 λεπτά.

* Για την κρέμα, ανακατέψτε το καραμελωμένο γάλα και ανακατέψτε το με την προηγουμένως κτυπημένη κρέμα γάλακτος και βανίλια. Κατά την ανάμιξη, μην χρησιμοποιείτε μίξερ για να αποφύγετε την αραίωση της κρέμας.

* Για το γλασσο, ζεσταίνετε μαζί την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν όλα και θα πάρετε μια απαλή κρέμα. Εάν θέλετε περισσότερο γυαλί, αυξήστε τις ποσότητες.

* Συναρμολογήστε το κέικ στρωνωντας την κρέμα Dulce de leche στην βάση. Τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, λιώστε την σοκολάτα και ρίξτε την ενώ είναι ακόμα ελαφρώς ζεστή. Γαρνίρετε το κέικ με ζαχαρωμένα καρύδια και σταφίδες.

Καλή Απόλαυση!

 

Προηγούμενο άρθροΤο πιο αρωματικό Κανταΐφι
Επόμενο άρθροΠίτσα με ζύμη κολοκυθιών…ανάλαφρη και αέρινη για το καλοκαίρι