Κέικ Φλωρεντία Schiacciata

Εδώ είναι τα συστατικά:

300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ. λάδι
ένα φακελάκι μπεικιν πανουντερ
230 γραμμάρια ζάχαρης
3 αυγά
90 γρ γάλακτος
Ξύσμα δύο πορτοκαλιών και το χυμό του ενός.
Για την κρέμα:
2 κρόκους
50 γραμμάρια ζάχαρης
25 γρ. Αλεύρι
250 ml γάλακτος
150 ml κρέμας

Εκτέλεση

Αρχίστε να χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί, χτυπήστε τα για τουλάχιστον πέντε λεπτά και προσθέστε ξύσμα από δύο πορτοκάλια, το στραγγισμένο χυμό, το λάδι και το γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μπεικν παουντερ, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο δίσκο 25 x 17 cm (περίπου)


Ψήστε σε 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά  κάντε πάντα τη δοκιμή οδοντογλυφίδας για να δείτε εάν είναι έτοιμο!!
Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε την κρέμα, βάλτε τους δύο κρόκους με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και χτυπήστε τα με το χέρι, προσθέστε το αλεύρι και τέλος προσθέστε το γάλα λίγο κάθε φορά. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο, κρατήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Οταν η κρέμα είναι κρύα μπορείτε να την προσθέσετε, θυμηθείτε να ανακατεύετε πάντα από κάτω προς τα πάνω. Κόψτε το κέικ στη μέση και προσθέστε την κρέμα.


Διακοσμημένο με ζάχαρη άχνη και κακάο !!!

Είναι Θεικό !

Προηγούμενο άρθροΕνα υπέροχο απλό γλυκό με ζύμη “Σου”
Επόμενο άρθροΣαλάτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο και λεμονάτη σως