Τρίγωνα πιτάκια με κολοκύθι και φέτα

Συστατικά

½ κιλό. / 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα ή τριμμένα
Μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
½ φλιτζάνι γιαούρτι
400 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Έξτρα ελαιόλαδο για βούρτσισμα
500 γρ. έτοιμο φύλλο ζαχαροπλαστικής

Σουσάμι

Οδηγίες

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα τριμμένα κολοκυθάκια σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε τα αυγά με το γιαούρτι, τη φέτα, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Κόβουμε τη στρωμένη φιλοζύμη σε μακριές λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ.
Απλώστε μία λωρίδα φύλλου κάθε φορά στην επιφάνεια εργασίας σας με μία από τις στενές άκρες κοντά σας. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στην
πιο κοντινή σας άκρη.
Διπλώστε την κάτω δεξιά γωνία πάνω από τη γέμιση στην αριστερή άκρη για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.

Διπλώστε το τρίγωνο προς τα πάνω, φέρνοντας το σημείο κάτω αριστερά προς τα πάνω για να ακουμπήσει κατά μήκος της αριστερής άκρης.
Γυρίστε την κάτω αριστερή γωνία για να αγγίξετε τη δεξιά άκρη – σαν να διπλώνετε μια σημαία. Συνεχίστε να γυρίζετε το τρίγωνο με αυτόν τον τρόπο μέχρι να φτάσετε στο τέλος του φύλλου.

Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και τις λωρίδες ζαχαροπλαστικής.
Τοποθετούμε τα γεμιστά τρίγωνα ζαχαροπλαστικής σε ένα μεγάλο ταψί και αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓρήγορες και εύκολες μελιτζάνες με πατάτες: Ιδανικό για την νηστεία!
Επόμενο άρθροΦιλέτα Βακαλάου στο Φούρνο με πατάτες