Τρίγωνα τυροπιτακια τριών τυριών

Η συνταγή είναι της μητέρας μου για τα Τιροπιτάκια, απλές γεύσεις τυριού και δυόσμου.
(απλώς ρικότα, παρμεζάνα και χαλούμι, χωρίς φέτα)

Υλικα

12 φύλλα σε φύλλα κρούστας
Λιωμένο βούτυρο
400 γρ τυρί ρικότα
1/2 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
3 αυγά
Δυόσμος, ψιλοκομμένος φρέσκος ή αποξηραμένο

Εκτέλεση
1. Στρώστε 12 φύλλα γεμίσματος, κόψτε όλα τα φύλλα σε 3 μεγάλες λωρίδες, βάλτε τα σε μία στοίβα και σκεπάστε τα με υγρή πετσέτα μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.
2. Για την γέμιση, συνδυάστε 3 τυριά και δυόσμο μαζί. Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και
ανακατέψτε καλά.
3. Τοποθετήστε μια ταινία φύλλου στον πάγκο, βουρτσίζετε με λιωμένο βούτυρο.
4. Τοποθετήστε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κάτω άκρο της λωρίδας, διπλώστε το από την μία γωνία στην άλλη για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο συνεχίζοντας μέχρι το τέλος της ταινίας.
5. Τοποθετήστε τα  στο ταψί, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ραφή προς τα κάτω.
6. Βουρτσίστε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο, ψήστε για 15 έως 20 λεπτά (να γίνουν χρυσό καφέ και διογκωμένα) σε μέτριο φούρνο, 180 βαθμούς Κελσίου. (Γυρίζοντας στην μέση του ψησίματος στην  άλλη πλευρά)

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Dora Joannou

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτά πιτάκια με γέμιση Μήλου
Επόμενο άρθροΕίναι η καλύτερη κρέμα με μπισκότο-σοκολάτα