Τρίχρωμο γλυκό ψυγείου

Φτιάξτε ένα δροσιστικό και λαχταριστό τρίχρωμο γλυκό ψυγείου με απλά υλικά! Ξεκινήστε φτιάχνοντας μια κρέμα σιμιγδαλιού βράζοντας γάλα, ζάχαρη και σιμιγδάλι. Αφήστε την να κρυώσει.

Χτυπήστε κρέμα γάλακτος με ζάχαρη και βανίλια μέχρι να πήξει και προσθέστε την στην κρέμα σιμιγδαλιού. Σε ένα μπολ, λιώστε σοκολάτα κουβερτούρα με λίγο γάλα και απλώστε την πάνω από την κρέμα.

Για το τρίτο χρώμα, χτυπήστε κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και απλώστε την πάνω από τη σοκολάτα. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να πήξει και κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια.

Υλικά

500 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σιμιγδάλι
Γάλα όσο απαιτείται για τα σακουλάκια της βανίλιας
5 κουταλιές ζάχαρη
2 σακουλάκια κρέμα στιγμής βανίλια
75 γρ. μαργαρίνης
75 γρ. κρέμα γάλακτος
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.


Σ ένα τετράγωνο μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε την κρέμα μας ζεστή και το αφήνουμε στη άκρη.


Σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη και την κρέμα βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Την σκεπάζουμε με μεβρανη και την αφήνουμε στην άκρη.


Χτυπάμε την μαργαρίνη με το μίξερ ν αφρατέψει ρίχνουμε την κρέμα βανίλια και την κρέμα γάλακτος (75γρ) και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί μας.


Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε και αυτή στο ταψί μας.


Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο κρεμώδες δροσιστικό γλυκό!!!!!!!
Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖουμερό Ραβανί με σαντιγί και καρύδια
Επόμενο άρθροΚεικ Φουντουκιού με σοκολάτα…μοναδικό .. αξέχαστο !!!