Ζουμερό Ραβανί με σαντιγί και καρύδια

Υλικά

6 αρ. αυγά,
1 κουπα ζάχαρη,
2 κουτ. αλεύρι,
10 γρ. μπέικιν πάουντερ,
1 τεμ. βανίλια,
1 κουταλιά της σούπας λάδι,
μια πρέζα αλάτι
Για σιρόπι:
2 κουτ. ζάχαρη
1 λίτρο φρέσκου γάλακτος

Για την σαντιγί
200ml κρέμα γάλακτος ελαχ 30% λιπαρα
25-40 γραμ λεπτή ζάχαρη κρυσταλλική (2-3 κσ κοφτές) ή αντιστοιχη αχνη ζάχαρη
ξυσμα απο 1/2 στικάκι βανίλιας (ή 3-4 σταγόνες άρωμα βανίλιας)
1 χούφτα αλεσμένα καρύδια

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ληφθεί αφράτη κρέμα.
Προστίθενται αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια και λάδι. Το προκύπτον μείγμα αδειάζετε σε μια φόρμα, η οποία λαδώνεται με λάδι και πασπαλίζεται με αλεύρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, Ζεσταίνουμε το γάλα δεν πρέπει να βράζει, αλλά να είναι αρκετά ζεστό ώστε να λιώσει εντελώς όλους τους κόκκους ζάχαρης. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Το ζεστό ραβανί το τρυπάμε εδώ και εκεί με ένα πιρούνι ή ένα σουβλάκι και ποτίζετε με το δροσερό γλυκό γάλα.

Βάλτε την κρύα κρέμα γάλακτος σε κρύο μολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπήστε
σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να δημιουργεί γραμμές και να κολλάει στους
αναδευτήρες
Κόψτε και γαρνίρετε με σαντιγί και πασπαλίστε με καρύδια

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΡεβίθια Φούρνου με καραμελωμένα κρεμμύδια (για την Νηστεία)
Επόμενο άρθροΤρίχρωμο γλυκό ψυγείου