Τραγανά μπισκοτάκια Cantuccini

Τα Τραγανά μπισκοτάκια Cantuccini είναι μπισκότα που διπλοψήνονται για να γίνουν έξτρα τραγανά. Στην Τοσκάνη, προορίζονται για βουτήματα και σερβίρονται είτε μαζί με τον καφές σας

Υλικά

1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
3/4 του φλυτζανιού γάλα
4-5 φλυτζάνια αλεύρι απ
1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα καβουρντισμένα
1 κ.γ κανέλα
1 βανίλια

Εκτέλεση

Καβουρντίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά τα αμύγδαλα.Τ αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν αφρατέψει.Προσθέτουμε τ αυγά,το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε την κανέλα, τη βανίλια,τα αμύγδαλα και το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Η ζύμη γίνεται μαλακή και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Όταν την βγάλουμε την χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη.
Σχηματίζουμε 4 μπαστουνάκια μέσα σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντοκολλητικό χαρτί, κατά μήκος της φαρδειάς του πλευράς.
Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους, γιατί κατά το ψήσιμο φουσκώνουν και απλώνουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, και ψήνουμε τα μπαστουνάκια για περίπου 20 λεπτά.

Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα κόβουμε διαγωνίως σε φέτες, πάχους 2-3 εκ.
Στρώνουμε τις φέτες πλαγιασμένες από την τομή τους στο ταψί (θα χρειαστούν 2 ταψιά) και τα βάζουμε πάλι να ψηθούν στον φούρνο, στους 160°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα καντουτσίνι να κρυώσουν τελείως πριν τα αποθηκεύσουμε.
Διατηρούνται για πολλές μέρες σε μέρος ξηρό.
Δεν φαντάζεστε πόσο ιδανικά ταιριάζουν με τον καφέ σας.
Δοκιμάστε τα!!!

Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΧταπόδι σαλάτα με πατάτες ντομάτες ελιές
Επόμενο άρθροΤυροκροκέτες Ρυζιού με τυρί ή μανιτάρια