Χταπόδι σαλάτα με πατάτες ντομάτες ελιές

Χταπόδι σαλάτα με πατάτες ντομάτες ελιές: Η αγαπημένη μου παριανή συνταγή για θαλασσινή σαλάτα του ονείρου! Μαγικές μυρωδιές!

Υλικά

1 Χταπόδι
1 λεμόνι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας Πιπέρι άκοπο σε μπαλάκια
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
2 μεγάλες πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνι κομμένα στην μέση ντοματίνια
1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στην μέση
1 1/2 κουταλιά σούπας κάππαρη

1/4 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού

Για την σάλτσα
Ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο σκόρδο
μαϊντανό,
πιπεριά τσίλι
και αλάτι!!!

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι μαζί με το κρασί, το πιπέρι, μισό λεμόνι και το σκόρδο.
Καλύψτε το με νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι το χταπόδι να είναι τρυφερό να τρυπιέται με ένα μαχαίρι.
(περίπου 45 έως 90 λεπτά).
Στραγγίστε και αφήστε το χταπόδι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε, και αφήστε τις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια 1 1/2 cm και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ μαζί με της κρύες πλέον πατάτες, ντοματινια, τις ελιές, την κάπαρη
και τον μαϊντανό χοντροκομμένο.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Maria Grazia CanaliChef per Passione – by Al.ta Cucina

ΠΗΓΗMaria Grazia CanaliChef per Passione – by Al.ta Cucina
Προηγούμενο άρθροΚέικ Δίχρωμο…ότι πιο ωραίο για το καφεδάκι σας
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με τ’ όλα της