Κολοκυθομπουκίτσες

Συστατικά

1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κολοκυθάκια (ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/4 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζάνι τριμένη μοτσαρέλα (1 φλιτζάνι αν σας αρέσει επιπλέον τυρί)
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνας
1 αυγό (μεγάλο)
1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά ή ψίχουλα ψωνιού
1-2 κουταλιές φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-2 πρεζες πιπέρι
ΕΞΤΡΑ (ΓΙΑ ΡΟΛΑΡΙΣΜΑ)
1/4 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού

Οδηγίες

Σε ένα τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια, το κιμά, το αλάτι και το νερό.
Μαγειρέψτε σκεπασμένο το τηγανι σε μέτρια χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά (βεβαιωθείτε ότι τα κολοκύθια δεν θα καούν, θέλετε να είναι τρυφερά), αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και τα κολοκύθια είναι μαλακά.
Στη συνέχεια βγάλτε τα από τη φωτιά σε ένα μεγάλο μπολ και λιωστε με ένα πιρούνι.
Στο μπολ προσθέστε την μοτσαρέλα, το τυρί παρμεζάνα, το αυγό, τα ψίχουλα ψωμιού (1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας), το μαϊντανό και το πιπέρι, ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνουν μία μάζα.

Διαμορφώστε σε 19 μπάλες και στη συνέχεια ρίξτε τις μπάλες κολοκυθάκια στο 1/4 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο, καλύψτε με πλαστικό και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα **.
Αφαιρέστε από το ψυγείο και τηγανίστε σε ζεστό λάδι (180 C) μέχρι να ροδίσουν, ή τηγανίστε σε λίγο ζεστό λάδι, γυρίστε μία ή δύο φορές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, ή ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180C για περίπου 25 -30 λεπτά. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι πριν το σερβίρετε.

Να είστε πάντα υγιής

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα σοκολάτας…γιατί να τρώτε έτοιμα
Επόμενο άρθροΚαρυδογλυκό…Το άρωμα του είναι μαγικό!