Τραγανές πατάτες φούρνου με σάλτσα

Ολα τα μυστικά για Τραγανές πατάτες φούρνου με σάλτσα. Πανεύκολη «πιπεράτη» συνταγή με extra άρωμα και γεύση

Συστατικά:

πατάτες – 1 κιλό
– βούτυρο – 25 γρ
– καπνιστή πάπρικα – 1 κουτ.γλ
– αλάτι – 1 πρέζα

Σάλτσα:
– κρέμα γάλακτος – 2 κουταλιές της σούπας
– μαγιονέζα – 2 κουταλιές της σούπας
– αγγουρακι – 1 τεμ.
– σκόρδο – 1 σκελίδα
– φρέσκος άνηθος – 4 κλωνάρια
– αλάτι – για γεύση
– μείγμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνατες κομμάτια.
2. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Ριξτε τες σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, επιστρέψτε τις πατατες ξανά στην αδεια κατσαρόλα.
3. Λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε την πάπρικα και ανακατέψτε.
4. Περιχύνουμε τις πατάτες με το αρωματικό βουτυρο, κλείνουμε το καπάκι και το ανακινούμε ώστε να καλυφθούν όλες οι πατατες στο βούτυρο.
5. Καλύπτουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις πατάτες σε μία στρώση. Ψήνουμε στους 250°C για 30 λεπτά.
Ανακατέψτε τις πατάτες μερικές φορές με μια σπάτουλα για ομοιόμορφη τραγανή στρώση!

6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ κρέμα γάλακτος και μαγιονέζα, τριμμένο αγγουράκι, ψιλοκομμένο σκόρδο και άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε χυμό λεμονιού (1 κουτ.γλ Ανακατέψτε τα πάντα).
7. Βγάζετε τις έτοιμες πατάτες και σερβίρετε αμέσως, ενώ είναι τραγανές εξωτερικά, και τρυφερή σάρκα εσωτερικά.
8. Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗЛучшие рецепты
Προηγούμενο άρθροΤραγανοί Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Επόμενο άρθροΜπανόφι με σοκολάτα!!!