Γίγαντες Τηγανιτοί σε κουρκούτι

Συστατικά

Γιγαντες βρασμενοι – 250 γρ.
Αλευρι για ολες τις χρησεις – 300 γρ.
Σοδα αναψυκτικο – 330 ml
Αλατι – 1 κ.γλυκου
Φρεσκοτριμμενο πιπερι μπολικο
Σκορδο αποξηραμενο σκονη – 1/2 κ.γλυκου
Ελαιολαδο-καλαμποκελαιο για το τηγανι

Εκτέλεση

Εχουμε μουλιασει απο το προηγουμενο βραδυ τους γιγαντες.Την επομενη τους πλενουμε και τους βραζουμε μεχρι να τσιμπιουνται με το πιρουνι..να μην ειναι λιωμενοι.
Τους πλενουμε και τους αφηνουμε να στραγγιξουν απο τα νερα.
Σε μπολ βαζουμε το αλευρι,αλατι,πιπερι, σκορδο και τελος σιγα σιγα ριχνουμε την σοδα.
Ανακατευουμε μεχρι να εχουμε εναν παχυρευστο χυλο.
Ριχνουμε στον χυλο τους γιγαντες και ανακατευουμε πολυ καλα να καλυφθουν με τον χυλο.
Εχουμε ζεστανει σε αντικολλητικο βαθυ τηγανι το λαδι σε μετρια προς δυνατη φωτια. Με ενα κουταλι σουπας παιρνουμε εναν εναν γιγαντα και τους ριχνουμε στο τηγανι.Δεν βαζουμε πολλους μαζι για να μην κολλησουν.
Τους τηγανιζουμε 2-3 λεπτα περιπου μεχρι να χρυσισουν και τους τοποθετουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι.Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα φασολια.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΓρήγορο και πολύ νόστιμο Σάμαλι