Η σούπα ρεβύθια λεμονάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

είναι μια συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για την απλότητα, τη νοστιμιά και την θρεπτική της αξία. Έχοντας δοκιμάσει διάφορες συνταγές για σούπα ρεβύθια, θεωρώ ότι η εκδοχή της Αργυρώς ξεχωρίζει για τους εξής λόγους:

Η σούπα ρεβίθια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια νόστιμη, θρεπτική και εύκολη στην προετοιμασία σούπα.

  • Παρακολουθήστε το βίντεο για μια οπτική παρουσίαση της συνταγής.Η γραπτή συνταγή ακολουθεί.

 

Υλικά:

500 γραμμάρια ρεβύθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα)
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας χούμους με καραμελωμένα κρεμμύδια
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Απο το προηγούμενο βράδυ έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια μας μέσα μπολικο κρύο νερό την επόμενη μέρα τα στραγγίζω πάρα πολύ καλά.
Τα βάζω στην κατσαρόλα μου πάντα με κρύο νερό νερό δηλαδή από τη βρύση τα σκεπάζω τα αφήνω να πάρουν βράηι τα ξαφρίζω και τα σουρωνω σε ενα σουρωτηρι

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε τα προβρασμενα ρεβύθια (για 10 λεπτα) στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε ζεστο νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά. Χαμηλωνω φωτια σκεπαζω κατσαρολα και αφήνουμε να σιγοβράσουν 40-45 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο σύμφωνα με το γούστο μας και λιγο λάδι και ανακατευω.

Αραιώνω το χουμους με χυμό λεμονιού και με λιγο υγρό απο τα ρεβύθια και γινετε σαν ταχινολέμονο

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χούμους με το λεμόνι. Ανακεινουμε καλα την κατσαρολα καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με χυμό λεμονιού και κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι (προαιρετικά).

Καλη Επιτυχία