Τριγωνάρια με σπανάκι

Συστατικά

450 γραμμάρια σπανάκι
1 κουταλάκι αλάτι
100 γρ Κρεμμύδι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο συν επιπλέον για το βούρτσισμα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανια
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 χουφτα δυοσμο
Τυρί φέτα 240 γρ
2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας άνηθο

1 πακετο φυλλο για πιτα

Εκτέλεση

Βάζετε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλάτι και αρχίζετε να πιέζετε το σπανάκι με τα χέρια σας για να φύγει όλο το νερό. Προσθέστε το σπανάκι σε ένα νέο μπολ το βάζετε στην άκρη και προσθέτετε το κρεμμύδι στον μπελντερ και χτυπάτε μέχρι να παρουμε μικρά κοματακια.
Προσθέστε το κρεμμύδι στο μπολ με το σπανακι μαζί με το ελαιόλαδο ,ψίχουλα ψωμιού, μαύρο πιπέρι, δυόσμο, τυρί φέτα, αυγά και άνηθο. Ανακατέψτε καλά

Τοποθετήστε 1 φύλλο στην επιφάνεια εργασίας και αλλειψτε με ελαιόλαδο επαναλάβετε αυτό 3 φορές αλλά στο 3ο φύλλο αλείφετε με το ελαιόλαδο πάνω από τη ζύμη. Κόβουμε σε 4 ίσες λωρίδες και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε λωρίδα.

Διπλώνουμε τη γωνία της ζύμης πάνω από τη γέμιση σπανακιού και σχηματίζουμε ένα τρίγωνο. Συνεχίστε να διπλώνετε, διατηρώντας το σχήμα του τριγώνου, χρησιμοποιώντας ολόκληρη τη λωρίδα. Επαναλάβετε για να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε στους 200 C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε με το αγαπημένο σας ντιπ όπως το Τζατζίκι μου

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα στριφτή με χειροποίητο φύλλο!!!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με ζυμαρικά σε κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας και μυρωδικά