Πατατόπιτες με τυρί στο τηγάνι

Υλικά

400 γρ.πατάτες
200 ml ζωμός πατάτας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 αυγό
550-600 γρ.αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
150 γρ.τριμμένο τυρί Gouda ή mozzarella

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες,τι κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Τις βγάζουμε απ το νερό τις βάζουμε σ ένα μπολ και τις λιώνουμε με τον πιεστή πατάτας.
Προσθέτουμε 200 ml απ το νερό που έβρασαν οι πατάτες,τη ζάχαρη,το αλάτι,το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και με τον πλάστη ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο το ένα κομμάτι.
Το κόβουμε σε 8 κομμάτια όπως κόβουμε την πίτσα.Βάζουμε στην άκρη του κομματιού απ την μεγάλη πλευρά τυρί.

Στη συνέχεια ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης στο ίδιο μέγεθος και το τοποθετούμε πάνω απ τα κομμένα κομμάτια με το τυρί.
Κόβουμε στο ίδιο σημείο που κόψαμε και πριν τα τρίγωνα και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε μέτρια φωτιά και απ τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατόπιτες με τυρί στο τηγάνι

✅ Υλικά:

250 γρ πατάτες
1 αυγό
200 γρ τυρί φέτα
1 σκελίδα σκόρδο (ή τριμμένη 1/2 κ.γ.)
Αλάτι, μπαχαρικά για γεύση
Μυρωδικα που σας αρεσουν γρ 20-30, εγώ είχα άνηθο
80 γρ αλεύρι
120-150 γρ τυρί γουντα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις πολτοποιούμε.
Προσθέστε το τυρί τριμμένο και το αυγό στον κρύο πουρέ. Ανακατεύουμε πάλι καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Παίρνουμε μια τρυφερή ζύμη, τη χωρίζουμε σε ίσα μέρη, πήρα 8 μέρη των 74 γραμμαρίων το καθένα.
Τώρα ανοιγουμε κάθε μέρος σε ένα τετράγωνο, βάζουμε ένα κομμάτι τυρί στη μέση (χωρίζουμε επίσης το τυρί σε ίσα 8 μέρη)
Κλείνουμε το τυρί μας μεσα στην πατατα και σχηματίζουμε τέτοιες μπάρες.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε ελάχιστο λάδι, πρεπει να τηγανίσω και τις πλευρές.

Καλή όρεξη ❤️

ΠΗΓΗ: gotovimvmeste

Προηγούμενο άρθροΚανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ: Μια κλασική γεύση που αγαπάμε όλοι!
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια αφρός στο τηγάνι με ρακι: Μια μπουκιά απόλαυσης!