Τριμμένη μελιτζάνα με γέμιση ζαμπόν και τυρί

Απλώς τρίψτε τη μελιτζάνα! Κανείς δεν ξέρει αυτή την καταπληκτική συνταγή! Εύκολα και φθηνά!
Τριμμένη μελιτζάνα με γέμιση ζαμπόν και τυρί είναι ένα τέλειο πιάτο για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Αφού ανακάλυψα ότι οι μελιτζάνες που φτιάχνονται με αυτόν τον τρόπο είναι πιο νόστιμες από το συνηθισμένο μελιτζάνες, τις μαγειρεύω πολύ συχνά και η οικογένειά μου λατρεύει αυτό το νόστιμο πιάτο! Λίγα απλά υλικά και πολύ λίγος χρόνος προετοιμασίας και πεντανόστιμες τριμμένες μελιτζάνες στο φούρνο είναι έτοιμες! Σας προτείνω αυτή την καταπληκτική συνταγή για γεμιστή μελιτζάνα και πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια!

Υλικά

– 2 μελιτζάνες
– 3 αυγά
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 3 κουταλιές της σούπας χυμό ντομάτας
– 150 γραμμάρια πεκορίνο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο
– 3 φέτες ζαμπόν
– 100 γραμμάρια αλεύρι σίτου
– 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 5-6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
– Αλατοπίπερο
– Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το εξωτερικό απ τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στον τρίφτη.Τοποθετούμε τις τριμμένες μελιτζάνες σ ένα σουρωτήρι τις αλατίζουμε και τις πιέζουμε να στραγγίξουν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά,το λιωμένο σκόρδο,το πιπέρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας,τον μαιντανό ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς
Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ ρίχνουμε στον πάτο την φρυγανιά κουνάμε να πάει παντού και αδειάζουμε το μισό μείγμα.
Το στρώνουμε καλά να πάει παντού και απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα μελιτζάνας το οποίο το στρώνουμε και αυτό καλά με το κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε απ τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο ,κόβουμε και σερβίρουμε.
Είναι ένα τέλειο πιάτο για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Δειτε περισσότερα ωραία βίντεο εδώ

Προηγούμενο άρθροΖεστή πατατοσαλάτα με μπριζόλες στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΤούρτα σε 20 λεπτά. Ένα γλυκό που αρέσει σε όλους❗Μια γεύση που δεν περιγράφεται❗ Aπολαύστε κάθε μπουκιά👌