Τριφτή Γιαουρτόπιτα

Συστατικά

Τραγανή ζύμη:

300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ
200 γρ μαργαρίνη
4 κρόκοι αυγών
100 γρ ζάχαρη
1/2 Μπέικιν πάουντερ
1 ζάχαρη βανίλιας
ξύσμα λεμονιού τριμμένο

Γέμιση:
2 κούπες (200ml) κρέμα γάλακτος
3 φλιτζάνια στερεό γιαούρτι
150 γρ ζάχαρη
3 ζάχαρη βανίλιας

Παρασκευή

1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε γρήγορα τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μπαλάκια. Βάζουμε ένα στο ψυγείο, ένα στην κατάψυξη όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

2. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι (ψιλό για να μην υπάρχουν σβώλοι), το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη βανίλιας και τα ανακατεύουμε όλα με τα ασπράδια που προηγουμένως χτυπήσαμε σε μαρέγκα.

3. Σε χαρτί ψησίματος ανοίγουμε το μέρος της ζύμης που βάλαμε στο ψυγείο, το βάζουμε προσεκτικά στο ταψί, απλώνουμε τη γέμιση και τρίβουμε από πάνω ένα μέρος της ζύμης από την κατάψυξη.

4. Ψήνουμε στους 200 C για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

5. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜηλοπιτάκια στο τηγάνι με ζάχαρη και κανέλα…πανεύκολα και θα σας ξετρελάνουν
Επόμενο άρθροΠρασοσέλινο με Χοιρινό