Ζαμπονοτυρόπιτα

Η ζαμπονοτυρόπιτα με κομμένο φύλλο σε ροδέλες είναι μια νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή πίτα. Το κομμένο φύλλο κάνει την πίτα πιο τραγανή και ελαφριά, ενώ η γέμιση με ζαμπόν και τυρί είναι πλούσια και γευστική.

Σερβίρετε τις ζαμπονοτυρόπιτες ζεστές ή κρύες.

Η ζαμπονοτυρόπιτα με κομμένο φύλλο σε ροδέλες είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, δεκατιανό ή δείπνο. Είναι μια πίτα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Εδώ είναι μερικά tips για να φτιάξετε ακόμα πιο νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά, όπως φέτα από το χωριό και ζαμπόν υψηλής ποιότητας.
  • Μην φοβηθείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή ντομάτες.
  • Για πιο τραγανή πίτα, ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία, πριν χαμηλώσετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 αυγά
1 κούπα του νες καφέ γάλα
1 κούπα του νες καφέ γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα νερό
8 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλυκού αλάτι
1 κ.γλυκού μπείκιν πάουντερ
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.σούπας αλεύρι

350 γρ τυρί γκουντα
300 γρ ζαμπον

Εκτέλεση

Κόβουμε σε ροδέλες το φύλο και το ανακατεύουμε καλά μ όλα τα υλικα κάνουμε ένα μείγμα ρευστό και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε ένα πυρέξ το λαδώνουμε ρίχνω λίγη φρυγανιά τριμένη στρώνουμε λίγα φύλλα ρίχνω 2 κουτάλες σούπας το ρευστό μείγμα από πάνω βάζω τυρί γκούντα τριμένο και ζαμπόν ψιλοκομμένο (το ζαμπόν να είναι 350γρ)ακόμα μια στρώση φύλλο το ρευστό το μείγμα τυρί ζαμπόν και τελευταία καλύπτει φύλλο και ρευστό μείγμα.
Αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο και ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μεχρι να ροδισει…

Η Συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννίκου

Προηγούμενο άρθροΑξεπέραστα Κουλουράκια Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο5 λεπτά και θα έχετε στο τραπέζι σας τα πιο νόστιμα και αφράτα αλμυρά κεκάκια