Τριφτο κέικ με ανθότυρο

Υλικά

120 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
3 αυγά
2 για τη ζύμη + 1 για τη γέμιση
1 λεμόνι (τριμμένο ξύσμα)
400 γρ αλεύρι 00
8 γρ μπέικιν πάουντερ μισό φακελάκι
100 γρ μπισκοτα ή κουλουράκια
500 γρ τυρί ρικότα

Ας το Φτιαξουμε

Ψιλοκόβουμε στο μπλεντερ τα αμυγδαλωτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό σύρμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ξανά.
Επίσης ριχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη με αμμώδη σύσταση και «ψίχουλα».

Παίρνουμε ένα τσερκι διαμέτρου 24 εκ., με τη βάση καλυμμένη με λαδόκολλα, και ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη,
συμπιέζοντάς την καλά για να σχηματιστεί η βάση της τάρτας μας.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθοτυρο, προσθέτουμε ένα αυγό και ανακατεύουμε.
Ριχνουμε τα τριμμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε ανακατεύοντας καλά.
Τακτοποιούμε τη γέμιση πανω στη βάση της ταρτας μας, ισοπεδώνοντάς το.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ζύμη, μοιράζοντας τη σε όλη τη γέμιση χωρίς να αφήσουμε τρύπες.
Ψήνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροChocotorta από τη μακρινή Αργεντινή.
Επόμενο άρθροMαλακά μπισκότα (Soft Cookies)