Κουλουράκια με καρύδι
Θα ήθελα να σας προσφέρω μια άλλη εκδοχή για κουλουράκια ξηρών καρπών.
Δεν μπορώ να μεταφέρω τη νοστιμιά στη φωτογραφία, αλλά αν τα φτιαξετε θα καταλάβετε τα πάντα.
Υλικά για περ. 80 κουλουράκια.
Αλεύρι – 350 g, μια πρέζα αλάτι
Αλεσμένα καρύδια – 150 g
Ζάχαρη άχνη – 90 g, ζάχαρη – 10 g
Ξύσμα από ένα λεμόνι.
Βούτυρο – 250 γρ.
Γιαούρτι ή ξυνή κρέμα – 1 κουταλιά της σούπας
Για επικάλυψη:
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη – 10 g ζάχαρη.
Παρασκευή:
Στο κοσκινισμένο αλεύρι προσθέτουμε τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέστε το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), και τρίψτε μαζί μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε το γιαουρτι. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Μπορούμε να ξεκουραστούμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές σχεδίασης.
Από τη γενική ζύμη χώρισα τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού.
Ανάμεσα στις παλάμες σχηματίστε μια μπάλα. Πλάθω με τις παλάμες και σχηματίζω κουλουράκια.
Οι άκρες μπορούν να γίνουν πιο λεπτές (αλλά όχι πολύ, γιατί οι άκρες μπορεί να καούν όταν ψηθούν).
Απλώνουμε τα ρολά σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 170-180°C, περ. 8-10 λεπτά.
Αφήνουμε τα έτοιμα ρολά να σταθούν για 2 λεπτά και μετά βουτάμε σε ζάχαρη άχνη με ζάχαρη βανίλιας.
Μπορείτε απλά να πασπαλίσετε.
Δείτε εδώ πως φτιαχνουμε ξυνη κρέμα