Τριφτό κεικ με μαρμελάδα

Υλικα

1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 λάδι καφέ
1 ίσο κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 αυγα
μαρμελάδα με μυρτιλα και πιο νόστιμο και αρωματικό γίνεται με ένα μείγμα μαρμελάδας-ροδάκινα, σύκα, δαμάσκηνα, φράουλες ….

για ψίχουλα βουτύρου.
αλεύρι,
μαλακό βούτυρο,
ζάχαρη άχνη
και βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι με τη σόδα διαλυμένη σε αυτό, το αλεύρι, το λάδι σε λεπτή ροή και τη βανίλια.
Το μείγμα είναι σαν τη ζύμη του κέικ. Ρίχνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο χαρτί ψησίματος και από πάνω με ένα κουτάλι βάζουμε τη μαρμελάδα, η οποία προ-στύβεται μέσα από ένα σουρωτήρι σιροπιού, για να μην γίνει Πολυ νωπό.
Πασπαλίστε απλόχερα από πάνω με ψίχουλα βουτύρου που παρασκευάζονται από τα παραπάνω υλικά, ανακατεύοντας τα πάντα
σε ένα μπολ και τρίβοντας με τις παλάμες σας μέχρι να πάρετε τα ψίχουλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 * μεχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤι να κάνεις με τα υπόλοιπα μακαρόνια που σου ξέμειναν
Επόμενο άρθροΓλυκιά Κολοκυθόπιτα με απλό τρόπο