Κυδωνόπαστο

Υλικά

1 κιλό πουρέ κυδωνιού (περίπου 2 – 2,5 κιλά ολόκληρα κυδώνια)
1 kg ζάχαρης
σταγόνες χυμού λεμονιού
1/2 φλιτζάνι αμυγδάλου, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψημένα και αλεσμένα αμύγδαλα

Οδηγίες

1 Πλένετε τα κυδώνια πολύ καλά.
2 Ξεφλουδίστε και αφαιρέστε τους σπόρους και τον πυρήνα.
3 Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια.
4 Βάλτε τα κυδώνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τα καλύψετε.
5 Σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα έως ότου τα κυδώνια είναι μαλακά.
6 Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και την στράγγιξτε.
7 Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που κάνουμε πουρε τις πατάτες λιωστε τα κυδώνια.
8 Ζυγίστε τον πουρέ και το βάζετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
9 Προσθέστε ίση ποσότητα ζάχαρης (για 1 κιλό πουρέ χρησιμοποιήστε 1 κιλό ζάχαρης) και μερικές σταγόνες
χυμό λεμονιού.


10 Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
11 Προσέξτε γιατί μπορεί να κολλήσει και να καεί εύκολα.
12 Το ζελέ είναι έτοιμο όταν βγαίνει από τις πλευρές της κατσαρόλας.
13 Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα αμύγδαλα.
14 Μεταφέρετε το ζελε σε ένα ταψί (περίπου 28cmx22cm) με επένδυση από χαρτί ψησίματος.
15 Με τα χέρια σας εξομαλύνετε την επιφάνεια.
Αφήστε το κυδονόπαστο να στεγνώσει στο ταψί για 3-5 ημέρες.
17 Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το ταψί με το χαρτί περγαμηνής και αναποδογυρίστε το.
18 Αφαιρέστε το χαρτί και κόψτε τους σε κύβους.
19 Ρίξτε κάθε κύβο σε ψημένα και αλεσμένα αμύγδαλα.
20 Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο

ΠΗΓΗ: mybakingsaga.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καρύδια με ένα υπέροχο γλάσσο
Επόμενο άρθροH Γνήσια “Pasta Flora”