Κρακελέ μπισκοτάκια λεμονιου

Πολύ γρήγορα στην προετοιμασία

Υλικά

Για τη ζύμη
300 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
20 ml χυμό λεμονιού
Τριμμένο ξύσμα από 2 λεμόνια
1 αυγό
10 γρ μπέικιν πάουντερ

Για το πανάρισμα
Αχνη ζάχαρη
Ζάχαρη κρυσταλική

Εκτέλεση

Για τη ζύμη προτιμώ τη μέθοδο της τριφτής ζύμης, δηλαδή ξεκινώντας με αλεύρι και κρύο βούτυρο, το οποίο πρέπει να δουλέψετε πριν προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις πάρουμε τη ζύμη, πρέπει να την αφήσουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά τον χρόνο ξεκούρασης παίρνουμε το καρβέλι και κάνουμε μπαλάκια των 20 γρ
Τυλίξτε τα μπαλάκια πρώτα στην κρυσταλλική ζάχαρη και μετά στη ζάχαρη άχνη και βάλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήσιμο 5 λεπτά στους 180 βαθμούς και η επιτυχία ειναι δεδομένη

Η Συνταγή είναι από το Avvocatoincucina

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες Παραλίας…δείτε το μυστικό να παραμένουν πάντα τόσο αφράτοι
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα με βρώμη