ΥΛΙΚΑ
  • 750 γρ. κιμάς (βοδινός),
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • λίγος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • Αλάτι
  • πάπρικα
  • λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζετε τον κιμά στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύετε το σκόρδο με τα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Πλένετε τον μαϊντανό και τον στεγνώνετε. Τα ψιλοκόβετε και μαζί με το ρίγανη, το δεντρολίβανο και το λάδι τα προσθέτετε στον κιμά. Ζυμώνετε καλά και προσθέστε αρκετό αλάτι και πάπρικα.
  2. Βρέχετε τα χέρια σας με κρύο νερό και πλάθετε μπιφτεκάκια στο μέγεθος του μεγάλου δαχτύλου (τσεβάπ τσι-τσι). Τα ψήνετε στη ψησταριά ή στο γκριλ, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε μαζί μια πικάντικη σάλτσα από γιαούρτι* ψητές ή ωμές ροδέλες κρεμμυδιού και ντομάτες ψητές. Επίσης πολύ νόστιμη είναι μια σαλάτα πιπεριάς με λαδόξυδο μέσα σε πίτες.

* Σάλτσα Γιαουρτιού

200gr στραγγιστό 2% απλό γιαούρτι
χυμός από 1 μικρό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένh φρέσκιαμέντα

Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά και αφήστε τα να κρυώσουν για μερικές ώρες για να αφήσετε τις γεύσεις να μπερδευτούν.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια με μπέικον και ντοματίνια
Επόμενο άρθροΤραγανές Πατάτες στην Φριτέζα