Τσουκνιδόπιτα με φέτα

Βάλτε τη τσουκνίδα στη ζωή σας και φτιαξτε αυτήν την Υπέροχη Τσουκνιδόπιτα με φέτα για όλη την οικογένεια!!!

Υλικά:

500 g φύλλα κρούστας
4 αυγά + 2 για το μέγεθος “m” για απο πάνω
1/ 2 κούπα λάδι
Τσουκνίδα 2 χούφτες
φρέσκο κρεμμύδι 2 ματσακια
Δυόσμο 1 κουταλάκι του γλυκού
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Σόδα με ανθρακικό 1 κουταλάκι του γλυκού
1 κουπα γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα
σουσάμι 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση:

Πλύνετε τις τσουκνίδες και ζεματίστε τις σε βραστό νερό για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε κρύο νερό για να για να διατηρηθεί το χρώμα κατά το μαγείρεμα. Ψιλοκόβουμε

Το κρεμμύδι πλένεται, ψιλοκόβεται και τηγανίζεται για λίγο σε ένα τηγάνι με λάδι.
Προσθέτουμε τις τσουκνίδες για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μια πρέζα μαύρο πιπέρι.

Χτυπάμε 4 αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε το γιαούρτι, στο οποίο έχει προστεθεί η σόδα, έτσι ώστε να μπορεί να χτυπηθεί, το θρυμματισμένο τυρί, το λάδι και τα τηγανητά χόρτα.

Αλείφουμε κάθε κρούστα με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, εμποτισμένο σε λάδι, βάζουμε τη γέμιση σε όλο το μήκος της και την
τυλίγουμε σε ρολό από τη μακριά πλευρά.
Τοποθετήστε την τυλιγμένη κρούστα στη μέση ενός ταψιού που έχει στρωθεί με χαρτί ψησίματος και γύρω από αυτό τοποθετήστε τις υπόλοιπες κρούστες.
Χτυπήστε 2 αυγά με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και νερό και αλείψτε την κορυφή της πίτας με αυτό το διάλυμα.
Πασπαλίστε με σουσάμι, εάν το επιθυμείτε. Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε στους 200 βαθμούς στην αρχή, στη συνέχεια κατεβάστε στους 180 γρ.
Ψήστε την πίτα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Η Συνταγή είναι από το Моят вкус/ my taste

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χορτόπιτα με έτοιμα φύλλα, τσουκνίδες και λάπατα
Τσουκνιδόπιτα με λαπατα

Υλικά:

Φύλλα κορύστας – 400 g, αλλά είναι δυνατό και με άλλο είδος
αυγά 3 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα 1 και 1/2 κουπα.
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
φυτικό λάδι / λιωμένο βούτυρο / 1/2 κουπα.
βούτυρο αγελάδας 30-40 g
φρέσκα κρεμμύδια 3,4 μίσχοι
λαπατα / Χρησιμοποίησα κατεψυγμένα / 300 γρ.
τσουκνίδα / Χρησιμοποίησα κατεψυγμένα /700 γρ.
τεμαχισμένο τυρί 1/2 κουπα.
αποξηραμένος δυοσμος

Παρασκευή:

(Εάν τα χόρτα είναι φρέσκα καθαρίζουμε όλα τα χόρτα από τα κοτσάνια τους και πετάμε τα μαραμένα και χαλασμένα φύλλα. Τα πλένουμε πολύ καλά αρκετές φορές ώστε να αποβάλλουν τυχόν χώματα που έχουν.
Δεν τα βάζουμε όλα μαζί στο νεροχύτη να τα πλύνουμε. Κάνουμε τη διαδικασία ξεχωριστά για κάθε ένα είδος λαχανικού.)

Πρώτα προετοιμάστε τη γέμιση πίτας.

Το κρεμμύδι πλένεται και ψιλοκοβετε. Τα χόρτα ξεπαγώνουν και τα κάνουμε ψιλοκομμένα. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα χόρτα. Μπορεί να πασπαλιστούν με αλάτι, πιπέρι, δυοσμο. Η γέμιση αφήνεται να κρυώσει.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τριβετε το τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με φρέσκο ​​γάλα και προσθέτουμε μπέικιν πάουντερ, λάδι.

Τα φύλλα κόβονται σύμφωνα με τον ταψί που χρησιμοποιείται. Οπότε έχουμε δύο σωρούς απο φύλλα κρούστας.
Καλύψτε το ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε την πρώτη κρούστα. Με ένα κουτάλι πάρτε το μείγμα αυγών και ρίξτε στο φύλλο, και με μια βούρτσα απλώστε το σε όλο το μήκος του.
Βάλτε μια δεύτερη κρούστα …. και ούτω καθεξής έως ότου εξαντληθεί ο πρώτος σωρός.
Προσθέστε τα χόρτα, το τυρί και τέλος το μείγμα αυγών. Η γέμιση καλύπτεται με κρούστα, απλώνεται με το μείγμα και ούτω καθεξής έως ότου τελειώσουν οι κρούστες. Η πίτα κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια, περιχύνεται με το υπόλοιπο μείγμα και καλύπτεται με κομμάτια καθαρού βουτύρου. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

καλή όρεξη !

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο cheesecake στο φούρνο.
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με κρεμώδες σάλτσα σκόρδου και παρμεζάνα