Τσουρέκια με μαρμελάδα μήλου

Και επειδή η Βαρβάρα ζυμώνει… Και εγώ, έφτιαξα αυτά τα υπέροχα αφράτα τσουρέκια με μαρμελάδα μήλου.

Υλικά

Αλεύρι 450 γρ
Αυγά 1+1 ασπράδι
Γάλα φρέσκο ​​250 ml
Λάδι 5 κ.σ
Ξηρή μαγιά 7 ετών
Ζάχαρη βανίλια 1 συσκευασία
Ζάχαρη 3 κ.σ
Μια πρέζα αλάτι
Για άλειμμα πριν το ψήσιμο 1 κρόκο
Για τη γέμιση, μαρμελάδα μήλου, λουκούμι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Παρασκευή

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα ξερά υλικά, το αλάτι και τη ζάχαρη, τη βανίλια. Ακολουθούν τα αυγά, ολόκληρα και το ασπράδι του δεύτερου.
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό φρέσκο ​​γάλα, δεν περιμένω να ενεργοποιηθεί, την προσθέτω στο αλεύρι, μετά το λάδι, ανακατεύω με ένα κουτάλι μέχρι να μαζέψω τη ζύμη σε μια πολύ κολλώδη μπάλα.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στη συνέχεια το μεταφέρω σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ανακατεύω με λίγο αλεύρι, το πλάθω και την απλώνω σε μια κρούστα πάχους περίπου τριών ή τεσσάρων χιλιοστών.
Προσωπικά κόβω σε τριγωνικά κομμάτια και τυλίγω τα ψωμάκια, βάζοντας ένα κομμάτι μαρμελάδας στη βάση κάθε τριγώνου. Τα αλείφω με κρόκο από πάνω.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο, παρακολουθώντας το ψήσιμο.

Αν χρειαστεί να ανεβάσουμε το ταψί σε υψηλότερο επίπεδο, ώστε να ψηθούν καλά από πάνω.
Αυτό ήταν, έχουμε πολύ απαλά και νόστιμα ψωμάκια.
Το πρωινό είναι έτοιμο.
Είναι όμως και υπέροχο γλυκό!
Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ και μια χαρούμενη νέα εβδομάδα!
Να είναι υγιής! ❤❤❤

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΜάφιν σφολιάτας γεμιστά με κοτόπουλο και μια διαφορετική σάλτσα μπεσαμέλ, όχι την κλασική.
Επόμενο άρθροΣπιτικό κονιάκ…δεν θα το πιστεύουν ότι φτιαξατε εσείς