Τσουρεκοψωμάκια με μαρμελάδα κεράσι.

Υλικά

για την ζύμη:

7 γρ μαγια ξηρη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
150 ml γιαούρτι
150 γρ Ζάχαρη
3 γρ. αλάτι
10 γρ ζάχαρη βανίλια
30 γρ. βουτυρο λιωμένο
1 αυγό
2-3 γρ κουρκουμά
550 -600 γρ.Αλεύρι.

Γέμιση:
Μαρμελάδα κεράσι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μήλο με ζαχαρη και κανέλα

Για επικάλλυψη:
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τι μάγια στη συνέχεια μία κουταλιά ζάχαρη και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος για να κατεβούμε μετά ρίχνουμε το αυγό το αλάτι την υπόλοιπη ζάχαρη τα 140 γραμμάρια το βούτυρο την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύουμε συνέχεια

Τέλος κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το υγρό το αλεύρι και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε για να πάρουμε μία υφή ζύμης συνεχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι του πάρουμε μία μαλακή ζύμη την οποία αλείφουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και όταν περάσει η 1 ώρα βγάζουμε τη ζύμη ζυμώνουμε ελαφρώς την κάνουμε ένα κορμό και κόβουμε σε εννιά κομμάτια κάθε κομμάτι το ζυμώνουμε ελαφρά και το κάνουμε ένα μπαλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα .  Παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι το ανοίγουμε με τον πλάστη μας και το κόβουμε όπως βλέπετε στη φωτογραφία

ενδιάμεσα βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε και περναμε κάθε μια πλευρά στην απέναντι σχισμή σταυρωτά και κλεινουμε την γέμιση μέσα

Στο τέλος τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού και γάλακτος που έχουμε χτυπήσει ελαφρά
τα βάζουμε στο φούρνο το οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή όρεξη και καλή δουλειά!❤️❤️❤️

Προηγούμενο άρθροΚέικ πολύ νόστιμο,τρουφάτο,μηρμηγκάτο, σούπερ!!!
Επόμενο άρθροΛαχταριστά ψωμάκια για σάντουιτς…κρύβουν ένα μυστικό για να ειναι αφράτα