Τσουρεκόψωμο

Υλικά

Περίπου 700-800 γρ αλεύρι
1 αυγό (+ ένα ακόμη ασπράδι, ο κρόκος μένει να απλωθεί)
200 ml. γάλα
200 ml. νερό
11 g ξηρή μαγιά / φρέσκο ​​κύβο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού και μισό αλάτι
50 ml λάδι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το μισό αλεύρι στο τραπέζι ή σε ένα μπολ. Κάντε μια τρύπα στη μέση όπου ρίχνετε το αυγό, το γάλα,
το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και ένα πακέτο ξερή μαγιά.
Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκια μαγιά, ενεργοποιήστε την με ζεστό γάλα, νερό και ζάχαρη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, λαμβάνεται μια κολλώδης πάστα. Προσθέστε σταδιακά το άλλο μέρος του αλευριού, κοσκινίζοντας το πάνω από την κολλώδη ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να σταματήσει να κολλάει και να γίνει απαλή και ελαστική.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μεμβράνη ή πετσέτα.
Η τελική ζύμη ανοιξετε σε κύκλο.
Κόβουμε σε 8 κομμάτια. Κάθε κομμάτι στρίβεται και στη συνέχεια τυλίγεται σε κύκλο για να σχηματιστεί μια μπάλα.


Αραδιάζουμε κάθε μπάλα σε λαδόκολλα ή ταψί.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ξανά ο όγκος. Από πάνω απλώνουμε τον κρόκο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια στο φούρνο..
Επόμενο άρθροΨητή πιπεριά με κρέμα γάλακτος