Συστατικά
150 gr κατσικίσιο τυρί κρέμα
⅓ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι (ή 1½ κσ αποξηραμένου θυμαριού)
10 μεγάλες μαύρες ελιές ή ελιές καλαμών (ψιλοκομμένες)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Τριμμένο μαύρο πιπέρι
Ξύσμα μισού λεμονιού
¼ κούπας τσίλι νιφάδες

Κατευθύνσεις
Συνδυάστε τα βότανα, το σκόρδο, το πιπέρι και τις νιφάδες τσίλι με ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολ και ζεστάνετε για περίπου 20 δευτερόλεπτα σε φούρνο μικροκυμάτων για να συνδυάστούν οι γεύσεις.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το βαλσαμικό ξύδι, το ξύσμα λεμονιού και τις μαύρες ελιές.
Αφήστε το κατσικίσιο τυρί να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε είναι και εύκολο να απλωθεί σε ένα ρηχό πιάτο.
Με ένα κουτάλι ρίξτε την μαρινάδα πάνω από το τυρί και αφήστε το να καθίσει για λίγες ώρες.
Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε με περισσότερα φρέσκα βότανα της επιλογής σας και απολαύστε το με κρακεράκια ή κουλουράκια της επιλογής σας ή φρυγανισμένο ψωμί.

Olive & Mango

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Μηλόπιτα
Επόμενο άρθροΤα Τυροπιτάκια της κας Ντίνας