Τυροκούλουρα

Για το γεύμα στην θάλασσα που πήγαμε έφτιαξα καταπληκτικά Τυροκούλουρα. Προφανώς τα πρώτα δεν μου βγήκαν πολύ καλά, αλλά μετά τα πετυχα.

Υλικά

φρέσκο γάλα – 300 ml.
φρέσκια μαγιά – 20 γραμμάρια
ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
γιαούρτι – 4 κουταλιές της σούπας
μαγειρική σόδα – 1/2 κουτ.γλ
αυγό – 1 τεμάχιο
λάδι – 4 κουταλιές της σούπας.
αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας
αλεύρι – περίπου 600 g / εγώ χρησιμοποίησα 620 g /
τυρί – 250 γραμμάρια
Επιπλέον για επάλειψη – 1 κρόκος και 1 κ.σ. γάλα
Από αυτή τη δόση βγαίνουν 11 κομμάτια. Τα κουλούρια είναι αρκετά μεγάλα. Μπορείτε να αναμίξετε μισή δόση.

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε ελαφρά το φρέσκο γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κ.σ. αλεύρι. Αφήστε το να αφρίσει.
2. Κοσκινίζουμε 500 γρ αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέστε το λάδι.
4. Στο μπολ με το αλεύρι ρίχνουμε τη μαγιά και το μείγμα του γιαουρτιού. Ζυμώνουμε τη ζύμη. Στην αρχή κολλάει αρκετά.

5. Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Σταδιακά και σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 120 γραμμάρια αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα
κατάλληλο μπολ και τη σκεπάζουμε. Αφήστε το να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.
6. Πλάθουμε μπαλάκια των 50 γρ από την φουσκωμένη ζύμη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
7. Ακολουθεί η διαμόρφωση. Παίρνεις δύο μπαλακια ζυμης. Πρώτα τα πλάθετε σε φυτίλια μήκους 30 – 35 εκ. Στη συνέχεια τα απλώνετε με τα δάχτυλά σας. Προσθέτουμε το τυρί και σκεπάζουμε καλά και τις δύο πλευρές.

Πλέκεις τα δύο φυτίλια και μετά σχηματίζεις κύκλο.

Τοποθετήστε τα κουλούρια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.
Πριν το ψήσιμο χτυπάμε 1 κρόκο με 1 κ.γ. φρέσκο γάλα και αλείψτε τα. Πασπαλίζω από πάνω σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Για την ώρα κρίνετε ανάλογα με τον φούρνο σας.
Το δικό μου είναι γκάζι και μαγειρεύει διαφορετικά.

Καλή απόλαυση!

Δείτε στο youtube 
Μπορείτε επίσης να με ακολουθήσετε στο instagram
Καλώς ορίσατε στην ομάδα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τα πιο αφράτα τυροκούλουρα

Τα πιο αφράτα τυροκούλουρα

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά-10 γραμμάρια
2 ποτήρια χλιαρό νερό – 400 ml
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – 20 γραμμάρια
1,5 κουταλάκια του γλυκού αλάτι – 14 γραμμάρια
1 ποτήρι λάδι – 200 ml
6 ποτήρια αλεύρι – 720 γραμμάρια
τυρί τσένταρ – 200 γραμμάρια

Για επικάλυψη
2 ποτήρια σουσάμι-250 γραμμάρια
2 κουταλιές μελάσα – 25 ml
1 ποτήρι νερό – 100 ml

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό χλιαρό,τη μαγιά,τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να διαλυθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι,το αλάτι και ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα.
Έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αδειάζουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε λίγο και την χωρίζουμε αρχικά σε 4 μέρη και στη συνέχεια σε 16 μέρη.

Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Στη συνέχεια το πιέζουμε με τα δάχτυλα να πλατύνει. Βάζουμε στο κέντρο λίγο τυρί και διπλώνουμε τις άκρες να κλείσει.
Δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπαλάκια.
Διαλύουμε τη μελάσα στο νερό. Βουτάμε το κάθε ένα πρώτα στη μελάσα και μετά στο σουσάμι και το τοποθετούμε στο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.


Χαράζουμε λίγο βαθιά 2 φορές το κάθε ένα ψωμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 25-30 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν.
Υπέροχο ψωμάκι που είναι μαλακό στο εσωτερικό και τραγανό στο εξωτερικό του ιδανικό για το πρωινό σας με τον καφέ η το τσάι σας.

Δοκιμάστε τα!!!!!!!!!!

 

Προηγούμενο άρθροΚους Κους Λαχανικών…ζεστό ή κρύο το προτιμάτε ;
Επόμενο άρθροΤούρτα λεμονιού…Σας εγγυώμαι ότι θα την ερωτευτείτε αυτην την τούρτα