ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 και ½ κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 και ½ φλιτζάνι νερό, χλιαρό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις τέσσερις
2 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι αλάτι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Γαρνιτούρα:
3 κουταλιές της σούπας Πετιμέζι συν 3 κουταλιές της σούπας νερό
½-1 φλιτζάνι σουσάμι
Για την Γέμιση:
220γρ τυρί κρέμα, μαλακώνει
200-220γρ τυρί φέτα, τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Σημείωση: Εάν είναι δύσκολο να βρεθεί πετιμέζι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μέλι ή απλά να χρησιμοποιήσετε καθαρό νερό για να βουρτσίζετε από πάνω τα κουλούρια.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Τοποθετήστε τη μαγιά, το νερό, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι στο μπολ μιας μηχανής ζύμωσης που είναι εφοδιασμένη με το εξάρτημα του άγκιστρου για ζύμη. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και αφήστε το περίπου 8 λεπτά. Θα γνωρίζετε ότι η μαγιά ενεργοποιείται όταν εμφανιστούν φρουσκάλες μέσα στο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι μαζί.

Προσθέστε το μείγμα αλεύρου με την μαγιά μαζί με το λάδι και ζυμώστε σε χαμηλή ταχύτητα για 8 λεπτά.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο δοχείο ανάμιξης και καλύψτε με μια πετσέτα ή με πλαστικό περιτύλιγμα. Αφήστε το σε ένα θερμό μέρος για να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Περίπου 1 – 1 και ½ ώρες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους  230 ° C.

Μεταφέρετε τη ζύμη στο πάγκο και κόψτε σε 10 ίσα κομμάτια.

Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης με τα χέρια σας σε κύκλο. Τεντώστε το όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς να σκίσετε τη ζύμη.

Μοιράστε το τυρί κρέμα σε 10 ίσες μερίδες.

Τριψτε την φέτα σε ένα μπολ και ανακατέψτε την ρίγανη.

Απλώστε το τυρί κρέμα στο μισό της ζύμης και πασπαλίστε με το μείγμα της φέτα.

Διπλώστε το άλλο μισό πάνω από το τυρί και πατήστε το με τα χέρια σας.

Πλάστε τη ζύμη σε σχοινί και στρίψτε την. Ενώστε τα δύο άκρα μαζί για να σχηματίσουν ένα δαχτυλίδι και τοποθετήστε κάθε δακτύλιο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει κάποιο χώρο ανάμεσα σε κάθε δακτύλιο ψωμιού, καθώς θα φουσκώνουν στο φούρνο.

Αναμείξτε το πετιμέζι με το νερό σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης και βουρτσίστε τις κορυφές των κουλουριών.

Πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήστε ένα δίσκο κάθε φορά στο κεντρικό ράφι για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου τα κουλούρια πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε. Καλή Απόλαυση!

Credit to

Προηγούμενο άρθροΚουτάλι – Μαχαίρι – Πιρούνι
Επόμενο άρθροΚέικ Τυριού Cottage