Τυροκριτσίνια

Υλικά

200 γρ βούτυρο
250 ml γάλα
250 γρ φετα τριμμενη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7 γρ ξερή μαγιά
650 γρ αλεύρι

για επάλειψη:
1 κρόκος
2-3 κουταλιές γάλα
τυρι παρμεζάνας

Προετοιμασία:

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρύο γάλα, φέρνοντάς το έτσι σε μια υποφερτή θερμοκρασία στο δάχτυλο. Προσθέτουμε επίσης το τριμμένο ή θρυμματισμένο τυρι με ένα πιρούνι, καθώς είναι πιο εύκολο για εσάς.
Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, αλάτι, ξηρή μαγιά και αυγό. Ανακατεύουμε καλά, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα με γάλα. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και ζυμώνουμε με ελαφρώς μαλακή αλλά μη κολλώδη ζύμη.

Ανάλογα με το είδος του αλευριού που χρησιμοποιείται, προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί που χρησιμοποιείται, προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν το θεωρείτε απαραίτητο
Η ζύμη απλώνεται σε ορθογώνιο φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκατοστών. Τα τυροκριτσίνια κόβονται με οδοντωτό ρολό στο επιθυμητό μέγεθος.

Λαδώνουμε με κρόκο αυγού, αλείφουμε με μερικές κουταλιές γάλα και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα

Η παρμεζάνα μπορεί να αντικατασταθεί με κύμινο ή σπόρους παπαρούνας
Τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε σε μέτρια φωτιά (ή 160 βαθμούς ηλεκτρικό φούρνο με εξαερισμό) για περίπου 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κάθε φούρνο.
Μας αρέσουν πολύ αυτά τα κριτσινια οπότε δεν ξέρω αν διαρκούν πριν τα φάμε περισσότερο από 2 ημέρες

ΠΗΓΗ: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΝόστιμα ατομικά τυροψωμάκια
Επόμενο άρθροΚέικ λιμοντσέλο με μασκαρπονε