Τυρομπαλάκια κουρού με φρέσκο κρεμμυδάκι

Συστατικά

500γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φλιτζάνι λάδι
120 ml γιαούρτι
2 αυγά (για τον κρόκο)
Μισό μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο
Μαϊντανός προαιρετικά
300 gr με τυρί φέτα τριμμένη ή τυρι cottage
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Προετοιμασία συνταγής

Ας σπάσουμε το αυγό μια μπασίνα, προσθέτουμε αλάτι και τα ανακατευουμε με τα χέρια μας.
Ας προσθέσουμε γιαούρτι και ανακατέψτε το ξανά με τα χέρια. Στη συνέχεια ας ρίξουμε το λάδι και ανακατεύουμε τα υλικά. Ενώ ζυμώνουμε αυτό το μείγμα, ας προσθέσουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
Ας προσθέσουμε το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Η συνοχή της ζύμης θα είναι πιο μαλακή από το λοβό του αυτιού. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Από την άλλη πλευρά, ας κόψουμε τον άνηθο και το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με την φέτα, το γέμισμα είναι έτοιμο.

Ας πάρουμε κομμάτια μεγέθους καρυδιού από τη ζύμη. Ας πλάσουμε αυτά τα κομμάτια απαλά σε μπάλες.
Μετά πιέστε να ανοιξουν στο μέγεθος της παλάμης, και τα γεμίζουμε με την γέμιση τυριού.


Τυλίξτε το ξανά, κλείστε καλά τη ζύμη και βάλτε όλα τα τυρομπαλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Όταν όλη η ζύμη τοποθετηθεί στο ταψί αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και στη συνέχεια
πασπαλίζουμε με μαύρο κύμινο ή σουσάμι.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, το οποίο προθερμαίνεται, αλλά μπορεί να μαγειρευτεί και σε 15 λεπτά, είναι καλό να το ελέγχετε.
Ζεστά από το φούρνο είναι έτοιμα να σερβίρουν …

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο και πολύ νόστιμο Σάμαλι
Επόμενο άρθροΦτιάξαμε τα πιο εύκολα τρουφάκια…